Tuesday, November 17, 2009

Bahulu Lapis V.3

Nih resepi ulang tayang lagi kerana akak2 ipar ku dan isi rumah nih suka sangat makan kuih nih. being such a good hearted tukang masak pun ehem..terpaksa lah membuat kuih tradisional ini berulang-ulang jugak kan.. tapi best gak sebab buat jer... terus abis.. tak merasa pun nak bawak ke opis..sebab kalau buat pakai semangkuk telur tuh dapat ler kek yang kecik jer.. tak larat nak bancuh banyak2 ( lagipun mixer ku comel sangat, bancuh telur jer dah meluap2 penuh nyer). Kalau buat kuih nih mak memang suh letak telur ayam kampung yang dier kutip keliling umah tuh. Dah tentu raya nanti kena gak wat kuih nih..so mak kena kutip telur tuh awal2, nak2 musim ujan nih..takkan jadik habuan biawak jer ..ayam2 tuh..ces emmang tak sekolah telur merata2 tau.... Aku lak terlebih rajin melapis kan bahulu nih nipis dan letak jam dan Golden Churn butter (mak insist pakai brand yang nih jugak) tuh banyak2..rupa jer lah ada macam kek lapis..tapi rasa ..walaaa memang marveles lahhh... buat sendiri baru tau eks.... Jum layan gambar jer yer... resepi meh tgk kat sini Bahulu Lapis V.2





1 comment:

  1. Sedap tuu. Menggiur kan lak. Ok pe, ada mixer kecik pun masih rajin buat kek.

    ReplyDelete