Monday, November 2, 2009

JALAN-JALAN-KOTA KINABALU, SABAH-Part I

meh layan gambar2 masa aku pergi bercuti ke Kota Kinabalu ujung bulan 10 baru-baru nih..sajer jalan2 ambik2 gambar...duk ulang2 alik ke Pasar Filipine tuh... then yang paling best pergi lawat 3 pulau kat Tuanku Abdul Rahman Park tuh. bagus nyer kat sini ader Life Guard Station... banyak gak ikan2 yang suka menggeget peha kat sini..huhu


dah sampai 1st stop kat Pulau Sapi nih...jati lawa..baru eks..

jum naik bot..pegang kuat2 tau...
I like the black and white posters of development of the jetty starting from 1800
Pintu gerbang Jesseltown jetty Point
ada rasa nak hijack satu boat nih tak, senang nak layan pulau2 kat semenanjung plak..

tempat yang bagus untuk lepak..tapi bukan masa panas terik cam nih tau... Jesseltown Point Meh makan kat Tg. Lipat..ala2 makan kat serkam ler gamak nyer

makan malam hari khamis dengan family my sister yang dah sampai dulu hari Selasa, yang se kecik tuh cucu sedara ku, Sharifah Fatin
pasar filipine,kat sini beli pearl dan gelang2 wat buah tangan
jalan2 cuci mata

penat jalan2 berhenti minum kat sini dalam Warisan Square jer.. roti kahwin nyer sedap pasar yang menjual segala macam dried seafood siap packing lagi.. beli ikan bilis, udang kering, ikan masin..erks..rabak ler jugakk

Nih tapak pasar malam everyday, baru kul 3 lebih, penjaja kat sini dah bersiap nak setupkan gerai masing, i love the sky..really blueeeView dari belakang Pasar Filipine

Nih gambar bilik single aku kat 5th floor,Cititel Ekspress, Kota Kinabalu..bebetul kat Asia City...senang nak gi jalan2 semua, yang best sebab TV flat screen dan the shower is heaven-send
osong kan..sebenarnyer nih masa stop-over kat Labuan..ramai orang turun kat sini...
Nih ler gambar aeroplane kat Terminal 1, KLIA itu .. sib baik flight kul 9 pagi, so sok-sek2 keluar umah kul 7 pun sempat lagi...
P/s :sambungan part II next

No comments:

Post a Comment