Tuesday, June 1, 2010

Kem Lubuk Semak, Ulu Dong Raub- Bergumbira2

Acara jalan2 makan2 dan mandi-manda bersama geng2 old timers ku. Destinasi.. kem Lubuk Semak, Ulu Dong, Raub., Pahang.Jumaat 28 May 2010.

Pergi 4 kereta..haha semua naik asing2 ler..first time aku drive sampai Raub tuh. Ceritanya dari labu..gi singgah ke Saujana Impian,ambik Ina, then singgah  Gombak isi minyak, then singgak LRT Gombak ambik abg Mie, the..lemak Rnr Toll Gomabk...panjang sungguh perjalan aku..

.. yang nyata nyer... dah masuk jeram yang sejuk nyaman itu tak mo naik sampai semua kecut woo..tuh belum termasuk aksi2 terjun tiruk, back flip , front lip dan jatuh terjelup flip lagi. The BBQ by Amir is definitely excellent too. Cheers to you guys..

P/s : ada antara gambar nih dicilok dari FB Amir Ridzwan dan Encik Hisham yer.. mekasih. lain kali korang organize lagi.
Senarai perserta : fadzil , anak buah dier,ina @ mak akob,  suraya, azmiee, amir & mas, sham  & wife & son, sanisah & Yob dan aku ler..
atas tuh signboard ke Kem Lubuk Semak itu.. jalan kampung yang mencabar.. (bagi aku ler).

Ni ler kereta comel ku dari belakang  ..(sebab Sham jer yang duk mengekor  dengan Sephia kat belakang aku)!Nih mesti masa berhenti kat traffic light.Sempat lagi..
tara..inilah our bunking place for one night.. long house style, basic tapi mencukupi untuk kita orang... ader 12 orang nih
Nih geng2 anak dara dan isteri2 orang yer... layan sambal hitam  makan tengahari..sodapp..

gambar jeram kat sini


nih dua orang yang paling tak sabar terjun sungai
geng2 old timers and kaki merewang aku ler...kat tepi jeram yang nyaman sebelum acara..terjunan di mulakan

haha korang jagan tanya nih acara aper.. konon2 nak buat handspring dalam air.. hampeh jer..
 nih ngan cik suraya, (happy birthday gal , today you are one year older)... badan jer kecik tapi jiwa besar dan kental woo...
Duk mel;epak menikmati keindahan jeram2 kat sini

meh ler.. mandi sungai...
haha nih kes pengail tegar, sanggup buat pancing sendiri walaupaun tak dapat ikan...
makan time, dinner  is BBQ..semua home made... diselangi buah-buahan
Nih ler bahan2 yang etngah di BBQ kan ikan, ayam, lamb pun ado....
Master Yoda tengah poting kek birthday yang ke 17 ( hahahah...)..Thanks for the arrangement Mir.
Till next time..untuk ke edisi jalan2 masuk hutan yer kenkawan... banyak lagi gambar2 sebenar..kang muak lak korang tengok nyer... yang pakai baju oren tuh, owner tempat nih pak Akob yer..

kalau korang nak gi sini..memang digalakkan, tak ler jauh maner dari KL about 21/2 jam ke 3 jam jer..kalau nak overnite ader camping site dan camping equiomwent untuk disewa. Disediakan kemudahan tandas dan bilik air dan tempat bersolat.

4 comments:

  1. teringat lak zaman muda2... hishhhh.. msti sejuk sangat tu..

    ReplyDelete
  2. SANGAT SEJUK....haha mandi sampai kecut kaki tangan..susah nak jarik tempat yang mesraalam dan tak ramai orang cam nih...

    ReplyDelete
  3. hye..sye hana.boleh x saya dapatkan nombor telefon chalet pak akob lubuk semak nie..coz saya ingat nak buat family day bln depan...boleh email kat saya x...
    alia_nurf@yahoo.com...tq

    ReplyDelete
  4. Oh kampung ku....owner tu Atuk sedara ku..hehehe!!!!

    ReplyDelete