Tuesday, November 3, 2009

JALAN-JALAN:KOTA KINABALU,SABAH-PART II

Bye-Bye nak balik dah nih...insyaallah datang lagi nanti...

nak gi check-in counter..tuh jek..barang2 ku...
Jumpa ngan Maria, fellow bloggers /geng MYR.. thanks maria sanggup dtg ambik kat hotel dan belanja makan..nasi goreng itu memang sungguh pedas..haha. maaf ler lambat upload gambar nih..

Nih lah anak maria yang sulung..hehe kelakar masuk kereta dah mengantuk..dapat jer keluar terus berlari-larian hilang mengantuk semua..sebelah tuh hubby maria yang sungguh sporting jugak... nih geng shutterbug jugak..sana2 usung kamera....


Anak bongsu maria, yang sungguh cute nih.. ingatkan dah sekolah rendah..rupanyer baru tadika jer.


jalan2 kat pasar malam jumpa chicken wing.. popular sungguh chicken wings bbq kat sini rupa nyer...

jalan2 lagi..kat gerai buah..nampak buah kelapa..nyaman nyer dapat minum air kelapa plak...



haa kau..ikan bakar dia orang jual cam nih jer kat pasar malam nih..BBQ FISH..tapau bawak balik pun sodap gamak nyer.. udang besar pun ader..

Nih plak dah sampai ke Mamutik island.... damai dan santai jer sebab tak ramai orang..lepak2 tepi pantai sambil layan nasi goreng woosaaaa...


kenapa aku ambik gambar buah nih..sebab tiba2 dier jatuh kat atas meja tempat lepak..so jadilah subjek secara rela yer....



Kat Mamutik sebelah sini tak boleh berenang.... nak sun bathing bley lah gamak nyer..


lah last of the 3 island.. Manukan here I come... nampak tak dia org snorkelling sampai bawah jeti.. masa nih air tengah pasang, plak..jenuh snorkelling lawan arus... nyata nyer ikan2 kat sini suka geget2 orang gak...


Bila anda travel sorang2 nih lah jadi nyer..hahahha.. view dari jeti..sib baik kamera den tak jatuh ke laut...


gambar syok sendiri yang sengaja diblurkan haha..kang ramai lak yang komen2 yang tak sepatutnyer... kat Manukan lepas penat kejar2 ikan.


kat Manukan ader remmants of bombs dropped during the World War..sib baik tinggal casing jer... Ader Sutera Resort kat sini very tranquil..sesuai untuk sesaper nak gi 1st, 2nd or 3rd honeymoon kot..




P/S : hehe ader sesaper nak join aku jalan2 ke Kuching lagi skali tak? jummm

1 comment:

  1. salam ana...

    huh..best gak yer cuti ke sabah... ann blum penah sampai lagi...

    tengok gambar² ikan bakar tu yg sngat² menarik..hahahha! sah ann kaki makan...

    ReplyDelete