Apam Pisang Coklat
Terjumpa resipi nih dalam buku resipi my sister, since i just love to use bananas in baking i proceed with this recipe. The addition of coklat powder , makes an interesting this to this dish. Sungguh lembut dan wangi bila dah masak.Sedap bila makan panas-panas... you can also baked in a large baking pan then cut into smaller pieces.
Bahan2
2 cawan tepung gandum
2 sudu makan cawan serbuk koko
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
½ sudu teh garam
2 sudu makan cawan serbuk koko
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
½ sudu teh garam
1 cawan pisang emas lecek
1 cawan minyak masak
1 ½ cawan gula perang
2 biji telur (pukul)
1 cawan minyak masak
1 ½ cawan gula perang
2 biji telur (pukul)
Cara :
1) Panaskan kukusan.
2) Masukkan bahan yang telah diayak ke dalam mangkuk.
3) Masukkan bahanbahan
yang tidak diayak ke dalam adunan tadi. Gaul sebati.
4) Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
5) Kukus selama ½ jam atau sehingga masak.
1) Panaskan kukusan.
2) Masukkan bahan yang telah diayak ke dalam mangkuk.
3) Masukkan bahanbahan
yang tidak diayak ke dalam adunan tadi. Gaul sebati.
4) Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
5) Kukus selama ½ jam atau sehingga masak.
Comments
Post a Comment