Tuesday, October 20, 2009

Makan-Makan:ICE ROOM @ Nilai Square



Masa ulang-alik pergi balik keje tiap2 hari lalu depan kat Nilai Square tuh mesti nampak satu kedai baru nih all in green... signboard kat luar tuh tulis ICE ROOM...ermsssss..apakah tempat itu..takkan ader bar kot kat nilai nih..ish tak mungkin..so satu hari yang tenang(hehehe) pakat2 ler 2-3 orang pergi melawat BILIK AIS itu..dan berikut adalah hasil nyer


First impression, ku lihat hijau.... aku rasa tema dekorasi nyer is japanese manimilist with lost of green and white..dan hasil nyer sungguh mengujakan..menyejukkan mata..dan menwujudkan rasa ruangan yang besar.. dan kerusi kerusi disini...the design oh so up to date..and comfortable too.. masa makan kat sini Kedai nih baru jer dibuka jadi tak banyak lagi menu yang ader, tapi ok jugak lah...the owner is is friendly chinese guy.. Ader notice kat pintu yang menyatakan restoren nih dalam proses untuk mendapatkan sijil halal jugak.. a good move i think, memandangkan kawasan nih ramai pelajar kolej dan mostly kawasan perumahan melayu jugak.



The menu... their speciality is shaved ice concotion in many flavours
Rambang mata tengok macam2 nama dan presentation snow ice nih, since kita orang sebenar cuma nak try test so settled on this mango puree snow ice.. Sedap..tak payah lah nak makan sorang memang tak habis....sampai kita orang layan jilat sudu... Nih plak dried mee with prawn..kira ok jugak lah...can be improved.



Sebab dah kenyang, kita orang try plak makan tart nih... tart keladi...baru first time jumpa ..tart isi keladi... boleh lah..pastry tuh kena rapuh lagi baru ok kot.. keladi nyer tak rasa sangat lah..the serving comes in 3 pieces.




However, kita orang sebulat suara bersetuju , thislast dessert is star of the show.. durian krim tempura style..basically krim durian yang di goreng dengan tepung tempura..ala2 ais krim goreng tuh..memag excellent..boleh bagi A untuk this dish.. kata tuan punya kedai yang nih emmang best seller pun. Menjilat jari lah jugak..




Jadi kalau ada antara readers yang jalan2 sambil membeli belah kat Nilai Square nih, silalah datang menjamu selera kat sini..membasahklan tekak ngan minuman dan ice cream wehhh... ( free promosi nih). Jangan lupa ajak aku skali eks :).
p/s: maaf ler separuh gamabra tak berape clear since tengah2 seronok kli2 battery camera lak out, kena ler guna kamera kat HP jer..janji ambik

4 comments:

  1. wahhhh hijaunye... sejuk mata memandang... tapi bila sebut nilai tu sensitip skit.. bukan apa.. tak sabo nk pi n bershopping sakan! heheheh :D

    ReplyDelete
  2. Salam ana... pernah gak ternampak kedai ni... baru lagi rasanya, tak sampai sebulan kan.. hehehhe nanti ajak hubby try kat cni lak.

    Warna hijau favorite ku... sejuk jer mata kan. Nanti nak pergi ajak ana sekali ye... bila free2

    Tinggalkan nobor hp ana kat YM atau email akak ye... set a date... chewwwahhh...

    ReplyDelete