Tuesday, September 23, 2008

Roti Gulung Tuna

Nih resepi cam biasa bulan-bulan puasa nih mengidam yang macam-macam jer. Selalu letak inti sardin so kali nih letak tuna mayo ( yang dalam tin tuh) then letak bawang ebsar, serbuk lada and bell pepper, makan satu pun dah cukup mengenyangkan.
Bahan-bahan
Roti 6 keping ( pakai Gardenia)
-tak buang tepi pun, then roll bagi nipis
Hot mayonnis tuna ( TC Boy or ayam brand)
bawang besar - didadu
bell pepper-didadu
serbuk lada ( kalau nak lagi pedas)
- gaul semua bahan2 inti hingga mesra dan letakkan keatas roti sebelum digulung kemas.
1 biji telur - saya guna pastry brush sapukan telur kat roti sebelum digoreng.
Dah siap hidangkan dengan slices of tomato or cucumber, makan panas2 pun sodap.

No comments:

Post a Comment