Saturday, August 28, 2010

Kucing-Kucing Tuan Rumah

This is the man of the house at the moment..bapak segala kucing..my tommy cat..tapi nama sungguh tak melambang kan kegagahan itu..his name is MANJA...

When he is not prowling around the neighbourhood, dier suka tidur atas katil tuan dier , cenggenilah...aku ingat masa kecik2 dier nih comel sungguh dah besar.. berat yang amat..all muscle & bones i guess, sebelum dier mature selalu bergaduh ngan kusing2 jantan kat kampung nih sampai ader skali tuh kaki dier luka teruk dua bulan baru elok, hampir ari2 kena sapu minyak gamak..skrg kucing2 lain tak brani nak masuk territory dier dah...
Lah ader ker..aku suh baca buku  tuh dier tidur..cehhhhhhh... ( mesti dier pikir tuan aku nih tak skolah ker aper..ader ker suh baca buku masakn plak..cam ner nak pandai kan ...)

Nih seekor lagi antara kucing2 tuan rumah... masa nih baru umur sebelum lebih.. nama dier PENYET, sangat lah aktif nyer..sampai nak ambik gambar pun blur2 jugak..lokasi seperti biasa di dalam bilik tidur tuan ler..

nih baru clear sket, comel tak..look at those big eyes...... auwwwwww...



Inilah PENYEK , 6 bulan kemudian..FIY dier nih jantan lah jugakk.. so bila habis buat vaccination  maybe nak kena neuterkan dier nih jugak so tak merayau jauh2. Right now.. sangat nakal dan aktif..kalau tak caya tengok lah tangan tuan  dier abis kena cakar bila ajak bergurau.... hmmwekend nih kena mandikan penyet lagi ler..

2 comments:

  1. beautiful....uncle pun dulu suka kucing tapi sejak kena cakar kat mata uncle, uncle dah tak bela kucing lagi dah tapi marina selalu merengek mintak uncle carikan kucing untuk dia....

    ReplyDelete
  2. suke..suke... suke..
    nama dier pun cun, esp : penyek.. hahah

    ReplyDelete