Thursday, August 19, 2010

Aunty Aini's-Makan Lagi

Saya sangat suka makan di sini ( i likeeeee), tapi bukan lah hari-hari plak nak makan disini, kira dalam sebulan tuh ader lah dua-tiga kali dtg makan, biaasa nyer ambik early dinner, lepas keje terus datang. Sebab2 saya suka dtg makan2 kat sini :-
(i) dekat dengan jalan saya nak balik rumah..jalan salak jer
(ii) Aunty Aini dan staf2 nyer sungguh peramah.. dan selalu nyer saya ader meja peberet bila datang.
(iii) makanan kat sini,,serius hingga menjilat jari..especially asam pedas dan gulai lemak.. western food pun sodap... i like the fresh wild mushrrom soup dan lasagne itu... nyumm nyummmm...
(iv) persekitaran yang cantik, damai dan penuh dengan pokok2 bunga.. ala2 damai lah..ni blaring radio's or noisy tv ..boleh rilek2 borak2 sambil makan kan..

ermmm..cam nih saya rasa nak buat satu tajuk tanya dimanakah tempat makan kesukaan kawan2 bloggers kan..ok tak..pas tuh boleh link kat sini... tungguuuu....
Taman baru ader air terjun plak..soothing sangat

Rasa cam jalan2 kat Taman bunga pun ader..
Nyaman kan...


Lauk peberete all time kat Anty Aini ialah..asam pedas ikan jenahak...


Ayam kampung goreng kunyit..... definitely excellent especially bika dapat tang kat tulang2 tuh..ranggup woo bila geget..nak palk bila baru masak...
telur itik masak lemak cili  dengan tempoyakkkk..what more can i say... yang ader dalam menu masak lemar cili api telur itik jer..aku jer sebab regular customer request campur tempoyak skali.. sedap woo..pedas + masam-masam cam nih. Baru pembuka selera...

Ni plak..my peberete drink air barli lah... makanan kat sini memang sedap2 cam rasa makan kat rumah sendiri plak....

kalau berminat nak mencuba makanan di sini Aunty Aini :-

Dibuka seperti berikut:

Isnin  - Sabtu: 11.30am - 3.00pm & 5.30pm - 11.30pm
Ahad : Tutup ( tauke kedai nak gi kenduri senang...heheheh)
Alamat lak kat sini :-
Aunty Aini's Garden Cafe,
Batu 16 Jalan Sepang,
Kampung Chelet,71800 Nilai,
Negeri Sembilan.


Selamat menjamu Selera yer.... kalau nak datang berbuka puasa plak, make sure buat reservation dulu sebab selalu nyer memang penuh yer..kalau tak silalah tunggu...

P/s : ader sesiapa yang nak nak belanja makan kat sana tak?

1 comment:

  1. Salam,

    hi..

    saya pun suka makan kat kedai ni.. my favret is aiskrim tapai (desert). sgt mablesh.nyum-nyum.

    salam kenal.

    catz miow

    ReplyDelete