Monday, January 11, 2010

Jalan2 Makan2- Amy Redland, Jalan Salak

Meh cuba datang makan kat kedai nih Amy Redland kat Jalan Salak, Salak. Speciality kat sini Kelantanese Chinese food. Cam ner tuh? ehhe ntah lah payah nak describe , kena  pergi dan rasa lah sendiri gamak nyer.Nilah antara makanan yang dipesan masa pergi dinner kat sana baru-baru nih. kalau tak silap tak lama lagi  restoren nih akan bukak cawangan kat hentian Bas terminal Nilai plak. Kedai nih berhadapan simpang nak masuk ke Sierra Mas tuh ader satu derat kedai dua tingkat. bersebelahan auto  workshop. masa operasi dari pukul 6 ptg  hingga 12 malam.



Inside view of the restoren,warm ambience. tempat duduk meja 4 segi ala2 kopitiam.Mirrors on the wall makes the place feel much bigger dan spacious.


Nil ler menu Amy Redland..semesti nyer berwarna merah.....

Ni lah tomyam campur, rasa ok  jer lah..tapi part yang best udang yang BESAR PUNYA nih.. just average for a tomyam dish...no complain

Lauk lagi, masa nih ambik makan nasi sebab dah nak dinner time pun..this dish I like very much Green curry chicken..very hugh serving pun. memang sedap..kat sini dia org guna chicken fillet..sehingga menjilat jari...

Seperi biasa telur dadar mesti ader..layan jer lah... gamabr2 yang tak clear semua ambik pakai hp jer sebab tengah2 snap battery kamera lah abis..jeles tul ,...

Nih nama dier kalau tak silap sayur 3 raja, basically 3 types of veggie di goreng belacan.. memang merveles..ader kacang buncis, terung dan cauliflower..

Nih plak butterred fish  fillet..ala2 butter prwn jugak..ranggup dan rasa lemak2 manis. I would certainly recommend this.

ayam masak masak kicap.. I think this is the worst of the dishes that we ordered. memang arsa kicap jer gamak nyer...hmmmm..walhal yang lain sedap2 plak.. not recomended.

Ni atas permintaan ramai, claypot  chicken...penuh dengan fillet ayam, sayuan dan 2-3 jenis cendawan,,NYum nyum...

Kesimpulan, kat sini  boleh lah kalau nak try  tukar selera sesekali..a bit on the pricey side though. Ada gak..kalau nak makan nasi2 goreng which we will be trying on our next visit kot. sape nak join? hehehe

2 comments:

  1. hai,ana!saya dah cuba restoran ni n sgt sedap makanan dia.sy google amy's redland ni jumpe blog ni je. boleh tak saya nak letak sikit gambar yg kat blog awk ni kat blog sy?tq!

    ReplyDelete
  2. fuuuyooo... powerdefull restoren ni.. ari tu kan aku g la ngan family aku try kt kedai ni... dinner,
    masakan n view dia mmg bagus kata kau... mana punye idea tokey dia dpt tah.. camne pun klu korang nak rasa korang try sendiri la.. aku bkn nak promote tpi ni real punye r...
    aku promot pun tokey dia kan leh bg mkn free pun.... hehehehehehe...
    ok mekasih...

    ReplyDelete