Posts

Mari Menyelam----> saya dah terjebak, anda bila lagi?

Image
Julai 2012, bermakna nanti cukup satu tahun saya dah terjebak dalam aktiviti menyelam scuba nih. Cam ner saya boleh tejebak.. ini kerama hasutan kawan2 saya yang jahat hahahahahha.... serasanyer it is a gradual changes kerana sedari dulu saya memang suka   bercuti-cuti merehatkan minda di pulau-pulau di malaysia. Bermula dengan  aktiviti snorkelling semakin lama  tengok  geng2 divers dengan sehgala mak nenek peralatan semakin menarik perhatian. Dan kebetulan masa tuh pulak ada seorang kawan pejabat pun sama nak amik lesen scuba..  tahu2  dengan kosong pengetahuan terus jer  pi amik lesen kat pulau . masa buat open water certification di perhentian, berat sebenarnyer tong gas kat atas darat tau, tapi lam air tak rasa pung..semangat siab beli wetsuit , mask ngan fin sendiri. hahahhah kalau diingatkan banyak kenangan masa memula ambik kelas ngan UID tuh nak pulak dapat instructor yang garang ( hopefully Encik Kamil UID, tak baca blog saya yer ...

candle light dinner

nak candle light dinner kat mana yet?

teh Tarik

Image
kesian rumah saya lama  tak melawat, hmm jum layan teh tarik dulu yer..insyaallah akan diusahakn blog ini dalam masa terdekat .

Kek Epal Karamel

Image
Tetiba banyak pulak buah2 epal hijau dan merah kat dapur nih, termasuk gak epal2 kutipan di Ladang JM ( green apple for Tuesday, red apple for Thursday), after much procrastination maka terjadi lah kek epal ini. Resipi duk try2 sendiri jerk..nasib sedap hehehe... Bahan-Bahan 2 biji epal (green or red) - di kupas dan didadu 2 biji epal ( dihiris nipis) + gaul bersama serbuk kayu manis 1 buku butter (250 g) 1 1/2 cawan gula kaster 5 biji telur 2 1/4 cawan tepung naik sendiri 1/2 cawan yogurt perisa asli 2 sudu teh baking soda, di ayak bersama tepung naik sendiri 3 sudu makan  gula perang Cara-Cara Penyediaan. 1. Epal yang didadu di campurkan dengan sedekit jus lemon dan serbuk kayu manis , gaul dan ketepikan. 2.Epal yang dihiris nipis di gaulkan dengan serbuk kayu manis,  lengsenrkan dulang pembakar dengan  merjerin dan taburkan gula perang, susun hirisan epal yang dihiris mengiku kreativiti sendiri. 3. Pukul mentega bersama gula sehinggan kembang dan berk...

Acara Menyelam di UID, Pulau Perhentian

Image
saya berjaya mendalami satu lagi hobi baru yeehaaaaaaa..dah dapat lesen scuba untuk meyelam dibawah PADi setelah mengikuti  program OPEN WATER CERTIFICATION di Urban island Diver di Pulau Perhentian pertengahan July lalu....  pendaftaran....  jejaka2 macho? kot...  dengan dive instructor Kamil, a very authorative figure in the water... ready or not here i go..hati ku sungguh berdebar2 ..nak buat confined water masa nih nih kenkawan advance diver..baru balik dari  bua5t wreck diving woo..kagum ehhe  saya sedang membuat revision sebab nanti ader kuiz dan  ujian bertulis..alhamdullilah.. berjaya dapat 88%..  acara lompat melompat ..memang wajib...  saya suka suasana seperti ini..mendamaikan walaupun untuk seketika p/s : ader sesaper nak ajak gi dive lepas nih heheheh...

Hidangan di chili's

Image
fajitas Trio (beef, prawn and chicken) Portion yg sg besar utk dua org. Fajitas trio n beef bacon burger je. Saya makan suku jer burger tuh pas tuh tapau bawak balik.. burger yang medium done jer... erkss ader sesape nak belanja saya makan kat Chili's lagi tak?

Projek dalaman

Image
This is what i have occupied myself with this last few weeks. Renovation work at home. Bilik tidur saya bertambah panjang le, bole main galah panjang. Kunun2 duk bz mendecorate seada nyer, still a few thing nak touch-up lagi..jum gi ikea