Perhatian , perhatian..sebenar nye kuih nih mak saya buat jer..haha anak dier sanmgat rajin, rajin nak ambik gambar nak upload kat sini jer.. aper-aper pun saya sangat suka kuih nih..especially tang lapis atas yang letak kaler ijau daun pandan itu..lemak2 manis. satu peringatan kuih nih kalau letak dalam peti ais , bahagian pulut kat bawah tuh akan keras.. ( belajar dari pengalaman nih..huhuhu ), jadi tak yah letak kat esbok yer..letak kat luar jer tahan gak dua hari.. mak buat kuih nih sempena harijadi adik aku kat rumah hari sabtu lepas 6 hb November yer. Aku kagum ngan mak aku, takder main sukat2 punya, agak2 jer jer semua..tau tau dah jadik..ishhhh...masterchef betul , yerlh dah 70 tahun lebih duk buat kerja masak -memasak nih..i lap you very much mak.. kepada sesape yang berkenaan atu mengidam kat kuih nih sila lah ambik resepi kat bawah nih yer.. Bahan-Bahan untuk lapis bawah 3 cawan beras pulut 3 cawan santan cair 1/2 sudu teh garam Untu...
Comments
Post a Comment